גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות
מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

איום הרחפנים הולך ותופס מקום משמעותי בכל רחבי העולם. במסגרת זאת, אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, ואילו אלג'יריה מצאה מענה מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל במזרח. בה־בעת, מול איום כלי הטיס של המיליציות הפרו־איראניות במזרח התיכון, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר. על כל אלה בפינת התעשיות הביטחוניות השבועית. 

ניסוי הכלים בתותחים של אלביט ועסקת הטנקים הענקית של ארה"ב
עקפה את ארה"ב: המדינה שהפכה לשיאנית ייצור הפגזים בעולם
לטורקיה יש טיל חדש ומסוכן, ולאוקראינה יש רחפן מתפוצץ בטווח של עשרות ק"מ

אלביט מציגה את מערכת יירוט הרחפנים המתקדמת

אלביט הדגימה השבוע ללקוחות אירופאיים את הדור השלישי של מערכת ה־ReDrone המתקדמת שלה נגד רחפנים. איום הרחפנים הגובר בשנים האחרונות מוביל לזינוק בביקושים לפתרונות לנושא ככלל ולמוצרים שאלביט מפתחת בתחום בפרט.

פתרון ה־ReDrone מורכב משילוב של מגוון מערכות של החברה לגילוי איומים וחסימתם, בהם מכ"מ ה־DAiR 3D Multi mission AESA בעל היכולות המתקדמות, חיישנים לגילוי אותות תקשורת ומערכת אלקטרו־אופטית מתקדמת COAPS-L.

כל אלה מספקות יחד תמונה אווירית משולבת אחודה, יכולות תקיפה אלקטרונית מתקדמות, והכול בשליטה מלאה באמצעות אפליקציית שליטה ובקרה אחודה.

ה־ReDrone יכול לאתר ולזהות כמה מטרות בו־זמנית בתוך האזור המאובטח. המערכת מסוגלת גם לאכן, לעקוב ולנטרל רחפנים עוינים ביום ובלילה, בסביבה עירונית ובשטח פתוח ובמגוון תנאי מזג אוויר. המערכת מאפשרת התאמה למגוון משימות הגנה כגון הגנת שדות תעופה, בסיסים צבאיים ואתרים אסטרטגיים, הגנת גבולות ושיירות והגנה עצמית של כוחות בשדה הקרב. 

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

המל"טים הסיניים מול הישראליים

מאז כינון הסכמי אברהם ב־2020, ישראל הפכה לספקית האמל"ח השלישית בהיקפה של מרוקו (11%). כולל, למשל, מכירת החימוש המשוטט SPY-X של חברת בלו בירד הישראלית. מי שרואה בהתחמשות הזו איום היא השכנה והיריבה העיקרית של המרוקאים, אלג'יריה, שבקרוב צפויה למבצע את המל"טים WJ-700 פלקון מתוצרת סין, שמסוגלים לפגוע במטרות במרחק כ־100 ק"מ.

WJ-700 הוא מל"ט מתקדם שפיתחה "היווינג", חברה־בת של תאגיד המדע והתעשייה האווירי של סין (CASIC). המל"ט שהחל לפעול בינואר 2021 הוא גדול ממדים, מה שמאפשר לו לשאת מטענים משמעותיים - כולל טילים נגד ספינות. משקל ההמראה המרבי שלו עומד על 3.5 טונות, והוא מסוגל לשאת 800 ק"מ ולטוס עד 20 שעות.

לפי הערכת מחלקת המידע של צבא סין, עד תום השנה הנוכחית יהוו מכירות המל"טים הצבאיים הסיניים כ־25% מהשוק העולמי - עם מכירות בהיקף כ־17 מיליארד יואן (כ־2.6 מיליארד דולר). בבייג'ינג אף צופים כי במהלך העשור הבא יצמחו ההכנסות ממל"טים צבאיים מתוצרת מקומית לכ־110 מיליארד יואן (כ־16.8 מיליארד דולר).

ארה"ב הציבה הגנה אווירית עם לייזר בעיראק

ארה"ב הציבה נשק לייזר על נגמ"שים מדגמי ספיידר שמוצבים בעיראק, כך סיפר מפקד פיקוד המרכז האמריקאי, גנרל מייקל קורילה, בתדרוך לקונגרס. "שלושה לייזרים בהספק 50 קילו־וואט הוצבו על סטרייקרים בעיראק כרגע", סיפר המפקד הבכיר.

לייזרים הם אמצעי לחימה מתקדמים, אך הם מיועדים להוזיל עלויות באופן משמעותי. הם אמנם בעלי טווח קצר ועם רגישויות לעננות ולאובך, אבל הם חסכוניים במיוחד בכל הנוגע להגנה האווירית. לפי משרד ההגנה הבריטי, למשל, עלות יירוט של מערכת הלייזר שמפתחת לונדון DragonFire עומדת על כ־13 דולר בלבד.

"אנרגיה מדויקת אינה תרופת פלא", אמר קורילה בדיון של ועדת הכוחות הצבאיים בקונגרס. "תנו לנו מערכות, נתנסה בהן, ונספר לכם כיצד אלו עובדות בסביבה אמיתית".

הסיבה שבגינה הוחלט להציב את מערכות הלייזר דווקא בעיראק היא, ככל הנראה, המל"טים הרבים שאיתם תקפו את כוחותיהם המיליציות הפרו־איראניות מאז פרוץ מלחמת חרבות ברזל.

חבר בית הנבחרים הרפובליקני מקולורדו, דאג למבורן, בא בטענות במהלך הדיון כי הצבא לא מיישם מספיק את כלי הלייזר שמפותחות בארה"ב. לפי מחקר של התאחדות התעשיות הביטחוניות האמריקאית, 31 יוזמות בתחום הלייזר נבחנות בצבא. "אני יודע שזה עדיין לא מושלם", אמר למבורן, "אך יש יכולות מצוינות נגד מל"טים".

הנקמה של פוטין במודי

בצל פלישת רוסיה לאוקראינה, החליט לפני כחודשיים ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי להפחית את התלות הצבאית במוסקבה. זאת, לאחר שבשני העשורים האחרונים, כ־65% מרכישות האמל"ח ההודיות, בסך יותר מ־60 מיליארד דולר, היו מרוסיה. עתה, נשיא רוסיה ולדימיר פוטין הציג את נקמתו, שמהווה מסר כלפי כל הלקוחות של מוסקבה: עיכוב אספקות.

הרוסים הודיעו להודים כי את שתי סוללות מערכות ההגנה האווירית מדגם S-400 שהם היו אמורים לספק השנה, הם יעבירו רק באוגוסט 2026. התירוץ הוא המלחמה באוקראינה, אבל אם משווים את האספקות ליעדים שונים כמו טורקיה - ברורה לכל סיבת הדחייה. על אחת כמה וכמה ששלוש הסוללות הראשונות בעסקה סופקו בהצלחה.

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

אולם קולנוע בקליפורניה. החדשים רווחיים יותר מהישנים / צילום: Shutterstock

לאולמות קולנוע יש נדל"ן מיוחד, וזה מציל אותם

אולמות הקולנוע הלכו ואיבדו רלוונטיות רק לפני כמה שנים ● המיצוב הנדל"ני המיוחד שלהם עשוי להציל אותם

אברהם אסף / צילום: תמר מצפי

אברהם אסף, מייסד ובעל השליטה בקבוצת אמנת, נפטר בגיל 83

אסף הפך לבעל השליטה באמנת לאחר שרק לפני ארבעה ימים רכש את ההחזקות של שותפו לייסוד החברה, שמואל בר אור, (22.17%) תמורת כ-21.7 מיליון שקל ● מי שצפוי להמשיך אותו הוא בנו, סגן יו"ר החברה, ערן אסף

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

עושים סדר לפסח? כך תדעו מה צריך לשמור ומה לזרוק, לפי תורתה של מארי קונדו

מה משמעות המילה פרעה ומהן "ערי מסכנות" המוזכרות בהגדה, אילו מדינות יזכו לחבילות סיוע נוסף לישראל ובאילו דגלים מופיע סמל היין־יאנג? ● הטריוויה השבועית

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

ארנונה / צילום: Shutterstock, Andrey_Popov

המועצה השתחררה מהסכמה על הנחה בארנונה על אף שהנסיבות לא השתנו

העליון קבע כי המועצה האזורית עמק הירדן תוכל להשתחרר מהסכם על חיוב ארנונה מופחת, על אף שלא השתנו הנסיבות ● האם יש בכך לכדי שינוי עמדת העליון בנושא?

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

אילת / צילום: Shutterstock, StockStudio Aerials

אפילו הטילים כבר לא מרתיעים את משקיעי הנדל"ן בעיר הזו

דווקא בזמן מלחמה, המשבר בשוק הנדל"ן והריבית הגבוהה, אילת פורחת נדל"נית ● "המשקיעים חזרו לעיר והם סוגרים עסקאות עם קבלנים"

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

ג'ו ביידן ובנימין נתניהו / צילום: צילומים: AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבית הלבן: ביידן חזר על עמדתו הברורה בנוגע לרפיח

חייל צה"ל נפצע קל מירי שני טילי נ"ט אמש למנרה • תיעוד מתקיפות צה"ל ברצועת עזה ביממה האחרונה: מחבלים חמושים חוסלו, אתרי שיגור הושמדו • היערכות בישראל להוצאת צווי מעצר בין-לאומיים כבר השבוע נגד נתניהו, גלנט והלוי • עשרות מפגינים, בהם קרובי חטופים, חסמו אמש את איילון צפון והדליקו כתובת אש עם הכיתוב "חלאס" ● עדכונים בולטים 

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות